Stella priset

Tags: auml, ouml, aring, ttning, plats, stella priset , stella liebeck priset , arvode jerry williams , handbok husbilar

Så var det dags att ta en titt på årets vinnare av Stella priserna. Priset har fått sitt namn efter den 81-åriga Stella Liebeck som spillde kaffe på sig uder ett besök på en McDonalds restaurant och fick miljon ersättning.

Delad 5 plats:

- Juryn dömde att Kathleen Robertson från Austin Texas ska få ersättning $780.000 för att en liten pojke sprang omkring och orsakade att hon bröt vristen under hennes besök i en möbelaffär. Affärens innehavare hade svårt att förstå domen eftersom den lilla pojken var Kathleen Robersons egen son...

Delad 5 plats

- 19 åriga Carl Truman vann i rätten $74.000 plus läkarersättningar för att hans granne backat över hans hand med sin Honda Accord. Truman hade inte märkt att grannen var på väg med sin bil när han höll på att stjäla bilens navkapsalar...

Delad 5 plats:

- I Bristol Pennsylvania höll Terrence Dickson just på att avsluta sitt inbrott i en villa. Han var på väg ut ur villan via garaget. Garagets elektriska dörr var emellertid i oskick och dörren gick inte att öppna. Det gick heller inte att återvända in i villan genom dörren mellan bostadsdelen och garaget för den dörren hade gått i lås. Villans ägare var på resa så Dickson fick tillbringa 8 dagar i garaget. Han drack Pepsi och åt hundmat. Dickson väckt åtal mot husägarens försäkringsbolag för händelsen orsakade honom onödigt själsligt lidande. Juryn godkännde åtalet och Dickson fick $500.000 i ersättning.

4 plats:

- Jerry Williams i Little Rock Arkansa fick $14.500 i ersättning för att hans grannes Beagle bitit honom i baken. Hunden var vid tillfället kopplad på sin ägares bakgård.
Ersättningen var mindre en ersättningskravet för juryn tyckte att Williams eventuellt hade provoserat hunden genom att klättra över staketet och för at han skjutit på hunden med luftgevär.


3 plats:

- En reustaurat i Philadelpia måste betala $11.000 i ersättning åt Amber Carson för att hon halkat på en pöl av läsk och brutit sin svanskota. Läsken hade Carson själv slängt på sin pojkvän 30 sekunder tidigare under deras gräl.

2 plats:

- Kara Walton åtalade en nattklubb i Claymont Delaware för att hon fallit genom ett fönster till toaletten och brutit två framtänder. Fallet inträffade när Walton försökte komma undan inträdesavgiften på $3.50 till nattklubben genom att krypa in genom toalettens fönster. Hon fick ersättning $12.000 och tandläkarkostnaderna.


1 plats:

- Merv Grazinski från Oklahoma City köpte en splitterny Winnebago husbil. På sin första resa kopplade han på farthållaren när han körde på motorvägen. När han gjort det avlägsnade han sig från förarsätet för att koka kaffe. Ingen överraskning vad som hände. Husbilen körde av vägen och totalförstördes.
Grazinski åtalade husbilstillverkaren för att det inte stod i handboken att man inte kunde göra som han gjort. Domstolen beslöt att Grazinski ska få ersättning $1.750.000 samt en ny husbil.

Fler skämt från samma kategori

Sörens fru

- Har du hört att Sörens fru gett sig av hemifrån?- Nej hur tar han det?- Nu...

Klippt och skuren för jobbet!

- Vad fick dej att börja jobba som elektriker? - Spänningen!...

Lantligt

Pojken och mamman var för första gången på en bondgård ute på land...

Sittplats i bussen

- Alla går framåt i vagnen, ropade konduktören.En av passagerarna var till slut...